De smaak van Ameland

Ameland en Nobels Drinks horen bij elkaar. Hier is in 1902 Nobeltje likeur ontstaan, achter de bar van het café van de familie Nobel. Ruim 120 jaar later staat de vierde generatie Nobel aan het roer bij het familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een luxe hotel-restaurant. Nobels Drinks is uitgebreid met een Beerenburg likeur, een Pink Gin, een heerlijk zachte Jenever en Nobels Crum.  

Ameland Icons

Strandzeilen

Er zijn veel gasten die bij ons komen om te strandzeilen op Ameland. Bij Amelander Adventures kun je onder begeleiding de kunsten van het strandzeilen leren. Zien we jou binnenkort ook over onze stranden scheuren?

Paardrijden op het strand

Voor de paardenliefhebbers is er ook genoeg te doen op Ameland. Neem het paardrijden op de stranden. Een mooie ervaring voor jong en oud. 

Vuurtoren van Ameland

Je kunt Ameland niet bezoeken zonder een kijkje bij de hoge vuurtoren te nemen. De in 1880 gebouwde toren is liefst 55 meter hoog. Bekijk de exposities en laat de oud-vuurtorenwachters haar verhalen doen.

Paardenreddingboot

Vroeger had je geen reddingboten. Het waren de paarden die meehielpen om drenkelingen en vastgelopen schepen te helpen. Deze imposante voorstelling mag niet ontbreken op je ‘todo’ lijst.

Molen

Koren- en oliemolen de Phenix staat in Nes en is in de afgelopen jaren flink verbouwd. Onder de molen is een bezoekerscentrum gerealiseerd. 

Nobeltje
likeur

Nobels Beerenburg likeur

Nobels
Pink
Gin

Nobels
Crum

Nobels
Jenever