Nobeltje

Familierecept uit 1902 voor levensgenieters

De likeur die ruim honderd jaar geleden ontstond in café Nobel op Ameland, noemen we sinds mensenheugenis ons Nobeltje. Nobeltje is een likeur op basis van Oud Hollandse rum en heeft tonen van vanille. De likeur wordt traditioneel gedronken naast een kop koffie, door de chocolademelk of met ijs als een aperitief of digestief. 

Nobeltje

Nobeltje ontstond in de Amelander “lockdown” van 1902. Het eiland raakte door slecht winterweer geïsoleerd en bevoorrading van de wal was niet meer mogelijk. Zo werd de familie Nobel gedwongen creatief te zijn met de restanten drank in het café. Het mengsel dat toen ontstond is nog altijd de basis van het recept waar we nog altijd Nobeltje mee maken. 

Perfect serve

Nobeltje drink je bij voorkeur koud, uit een shotglas of met ijs uit een whiskeyglas. Steeds vaker speelt Nobeltje ook de hoofdrol in een verfrissende longdrink met Ginger Beer en limoen.